torsdag 25 augusti 2011

Om matchen

Matchpremiär i DM mot de gamla grekerna, Hellas. En träning i bagaget och en del nya spelare. Hur skulle det gå, skulle vi orka?

Jodå, det gick alldeles utmärkt. Segersiffrorna skrevs till 35-18 och skulle kunna beskrivas som rätt komfortabel.

De första tio minuterna av matchen var av just premiärkaraktär, med många felpass och skott som inte alltid träffade kortsidans del. Många rullande hockeybyten gjorde att vi fick passa till olika människor i vart och vartannat anfall. Efter kvart när Båven inträdde planen började det ordna upp sig, dvs han gjorde saker och ting lite enklare än att försöka styra upp avancerade spelsystem med rörelser från det forna Jugoslavien eller växlar från Prag. Han tog i stället bollen, gjorde sin gubbe med några snabba höfböjarrörelser och fläskade dit den. Gärna avslut med en studs. Inte alltid så snyggt men ack så effektivt. Båven kan bli det nya Sexpacket i detta ärende. Ibland kan det vara befriande att vi har spelare som hellre går skuter knä-in på målvakten än sysslar med estetik. I slutändan är det målen som räknas. Trist nog, om jag får göra en personlig reflektion.

Några som sysslar med både estetik och kombinerar det med effktivitet är våra nyförvärv, Svarte Petter och Småbyxan. Småbyxan, i för dagen iklädd The Suns gamla shorts, känndes mycket spännande. Lite besviken dock att du inte kunde fylla upp shortsen som vi är vana vid. En mindre storlek är beställd. Har en spänst och ett upphopp som skulle få Carlo Thränhardt att vilja göra comeback på höjdhoppsmattan. Klinisk i avsluten.

Den mycket elegante Svarte Petter var också han mycket avslutningssäker. Upphoppet, hänget, titta på målvakten ett par sekunder för att sen lägga den i andra hörnet. Det är lite av din grej. Plus också till kotlettfrillan som låg intakt under hela matchen utan att ett hårstrå vek sig. En mycket bra debut som lovar mer.

Om de sista 50 minuterna finns inte så mycket att säga. Vi var lite bättre även om de gamla grekerna bjöd upp till en trevlig tillställning. Lite småmysigt som Klunken skulle ha uttryckt det.

Blank...förlåt Samurajen fick lite skäll av Slangen efter matchen då han tyckte att han såg lite blek ut. Vi har tydligen höga krav på Samurajen. Räcker inte sex mål på sex skott?

Jova fick uttdelning på sin skottarsenal först i 52:a minuten. Men det gjorde inte så mycket eftersom hans främsta intresse är att sätta andra i lägen och stå för många avgörande assist. En riktig filantrop med andra ord.

Målvakterna då? Snickarn vann målvaktskampen och var mycket bra. Känns bra att vi har två målvakter som båda är längre än Omayer. De är dessutom förbannad bra och kommer i år käka upp många vettskrämda kantspelare födda på 90-talets början.

Slutligen, hur skötte sig vår nya tränare, Attraktive Henrik?
Med den äran förstås. Skiftade försvar och anfallsspel i tid och minut och är inte rädd att testa nya grejer. Bygger sitt lag på tätt försvar och krigarmentalitet. Att han blev rekryterad av Roman är inte svårt att räkna ut.

Knorrutdelningen får vänta till seriestart, däremot det blir en annan bedömning under DM. Målet för var o en blir att få så många HT tilldelade som möjligt (HT = Hudiksvallstidningar).