måndag 10 oktober 2011

Några ord om matchen

Säger som tjejmagneten från Torsby brukar säga: Möcke bra, möcke bra!

Det var gasen i botten från första sekund och det blev aldrig någon match av det. Lite som när vi mötte Eskil häromsistens, ligger man under sju efter en kvart är det sen jobbigt att komma i kapp.

Vi spelar ett mycket bra anfallsspel och lyckas göra enkla mål. Målvaktsspelet och försvarsspelet brukar oftast gå hand i hand och försvaret var denna afton, trots allt, inte särskilt bra. 32 insläppta kanske vittnar om det. Våra kontringar var mer av den arten att vi erövrade boll när Tyresö stod för tekniska fel.

Vi leder ett tag med 13 bollar en bit in i andra, svårt att hålla upp motivationen kanske, men det här var en match då vi hade kunna gå därifrån med 15 plusmål.

Summa summarum: Bra framåt med många ruskigt bra individuella prestationer, men vi måste kunna stå emot mycket bättre bakåt när vi fortsättningsvis möter bättre lag.

Hur kunde Tyresö slå Eskil kanske man undrar?
Ja, det undrar man. Men å andra sidan, hur kunde vi förlora mot Eskil med typ 50 mål? Det är en ännu större undran.

Övriga noteringar från lördagen:

Svanen var om jag uttrycker mig milt, ganska så laddad inför matchen. Väl inbytt när det återstår tre minuter av första och genast inblandad i en 3 mot 1-kontring. Svanen får fritt utrymme och skulle enkelt kunna hoppa in, titta på målvakten och lägga in en skön studs mellan benen på keepern. Nädå. Han grabbar tag i bollen och från frikastlinjen tar han likt Björn Jilsén och helt sonika fläskar dit ett avstämt skott rätt över huvudet på målvakten. Skottet kan vara det hårdaste som någonsin avlossats i Sjöstadshallen. En riktigt vass kandidat till Årets mål.

Samurajen i för dagen iklädd tofs och pannband. Jag repeterar, tofs OCH pannaband. En liten crossover av Anders "Taco" Svensson anno 1998 och Legolas från Sagan om Ringen. Kommer säkert bli varmt mottagen av publiken i Norrland nästa helg. Har en känsla av att benämningen Fjollträsk kommer få helt nya vingar. Kämpa, Smurajen!

Att Slangen kanske inte har den allra modernaste musiksmaken är sen gammalt. Lite roligt blir det då när det är han som dessutom är musikansvarig. Utan någon som helst ironi, när låten nedan spelades ett par gånger innan matchen kunde man se Slangen sittandes på bänken och sjunga med som om han vore specialinbjuden till Allsång på Skansen. Det står inte på förrän män i vita rockar plockar in dig för gott och kastar bort nyckeln.   



Knorrarna fördelas enligt följande:

@@@@@
Tumba-Tarzan

Var precis överallt. Gjorde mål i massor och bjöd på handbollsgodis som vi inte är så vana vid. Kontringen i första halvlek var något av ett mästerverk.

@@@@
Svarte-Petter
Sorry, du hade kunnat fått fem knorrar också. Första halvleken med sju mål var något i hästväg.
Kontringsflippen i andra - jo jag tackar jag. Målvaktsförnedring i dess ädlaste form.

@@@
Småbyxan
Klinisk i avsluten och säkerheten själv. Slangen, du kan lägga ner dina comeback-tankar!

@@
Kubanen
Blev vald till matchens lirare. Mycket bra spelfördelare vilket i sig borde vara en omöjlighet då han faktiskt har sämre syn än Täppas Fogelberg.

@
Symaskinen
Stekhet i första halvlek, mattades något i andra men ska ändå premieras med en knorr.

Övriga som var bra, men som inte riktigt kom in på listan:

Debuterande Micki fick lite speltid men gick in och tog för sig på ett föredömligt sätt.

O.D släppte in några humlor från deras vänsterkant, men bjöd också på några riktigt vassa räddningar.

Redan nämnde Svanen gjorde i sin debut två eleganta mål trots extremt lite tid på planen.

Träning som vanligt ikväll, 21.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar