söndag 2 oktober 2011

Utskåpade

Vilken jävla smäll, som Harry med dynamiten skulle ha sagt. Det var aldrig något snack och det blev aldrig match av det. Det var en utskåpning i dess allra sämsta form.

Det började illa och slutade illa. Vi hade 0-0 och t.o.m 1-1. Sen gick tåget och det rusade snabbt. Jag tror inte jag har sett en sån total kollektiv kollaps tidigare. Det var som om alla spelare presterade sitt allra sämsta på en och samma gång, vilket i sig är rätt intressant. Ingen spelare kom ens upp i 50% av sin kapacitet och då är det inte lätt att vinna matcher.

Man kan då ställa sig frågan om det var Eskil som gjorde oss dåliga.
Svaret på den frågan är NEJ. Antalet unforced errors, dvs antalet missade passningar helt utan provakation översteg med lätthet antalet mål Eskil gjorde. Och då lyckades dom ändå dunka in 40 påsar på oss. Det var en sån dag när precis allt som kunde gå fel och också gjorde det.

Vår absolut sämsta match genom tiderna och då har vi ändå hållït på med detta i fyra år nu.

Eskil är ett bra lag, inget snack om det, men det ska inte skilja 16 bollar mellan laget från Allan Delac-land och oss. Självklart rann det iväg på slutet och de kunde kontra in några extra bollar på oss, men 16 bollar. Fy fan!

Fast egentligen bara 15 bollar då sekretariatet glömde bort ett mål som vi gjorde. Kändes lite sådär när jag var tvungen att påpeka det vid 13 min kvar och åtta bollar ner. Hade matchen varit lite jämnare hade ni fått sett på hårtork i Ferguson-klass. Nu hade jag inte så mycket att komma med om man så säger.

En helt annan grej som man ocskå skulle kunna påpeka. Det är 2011 och en förväntad "toppmatch" i Div 1 norra. Hur kan man då ha ett domarpar från Eskilstuna? Ja, ni läste rätt. Är det så dåligt med domare att man väljer en duo från Hagnesta Hill? Kanske vill förbundet spara in på eventuell reseersättning vad vet jag.

Nu var domarna rätt usla åt båda håll, så deras insats ska kanske inte bedömas vidare, men det skulle vara intressant att höra motiveringen till att det blev just de två som fick uppdraget att blåsa i pipan.

Snickarn började bra och höll oss någotsånär kvar i matchen. Vartefter matchen fortled fick han svårare och svårare lägen att ta hand om (läs frilägen) och kan inte lastas för nederlaget.

O.D som kom in i andra, fick i princip bara ta hand om just frilägen och hade ingen rolig fredag.

Försvarsspelet liknade mest en hönsgård där ingen kom upp i nivå.

Anfallsspelet bestod mest av tekniska fel och vi kunde därför mycket sällan komma fram till bra lägen.

Men, knorrarna måste även efter ett sånt här bottennapp fördelas och det blev så här:

@@@@@
Lill-Späde
Den enda som försökte och kunde. Tre mål på fyra försök. Bra!

@@@@
Snickarn
Ingen lätt uppgift men gjorde det han skulle första kvarten.

@@@
Tumba-Tarzan
Slet som ett djur på linjen men fick inte mycket gratis. Fixade straffar som tyvärr inte kunde förvaltas.

@@
Bäckahästen
Mr 100%

@
Svarte-Petter
Fick igång bössan i andra, men då var matchen redan körd.

Det är bara till att bryta ihop och komma igen. En skitmatch gör man varje säsong och nu har vi gjort våran som också borde kunna räknas in för tre säsonger framåt.

Träning i morgon. Det blir mycket passningsövningar då har jag en känsla av. Tillbaka till grunderna. "Fönstret" och det där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar