tisdag 22 november 2011

Bäckahästens ord om matchen

En stabil seger i Borgen

Inte jättemycket att skriva hem om, om jag nu ska vara ärlig.
Vi vinner matchen med 28-20 tack vare bra målvakts- och försvarsspel.

Vi saknade några spelare inför matchen: Bl a  Båven (frånvarande p g a Wordfeud-VM) och Svarte-Petter (verkar ha dragit på sig ett extremt diskutabel Barcelona-förkylning).

En kort sammanfattning av matchbilden: Jag vill påstå att vårt eget anfallsspel löstes via individuella prestationer samt väl underbyggt spel då antingen Kubanen eller Rickardinho höll i taktpinnen. Bakåt så vi hade helt klart bra kontroll över våra motståndares anfallsspel, sånär som på en synnerligen kompetent yngling (som stoppade in 9 kassar). Nr 10, född 1992.

1992 var året så Knorrtumme, Ryssen, Slangen och undertecknad körde ”White man’s overbite” till följande låt på det legendariska etablissemanget ”Project” i Hudik:


Låt oss säga att Knorrtummes höfter är något stiffare idag än då…

För att få ytterligare en referens kring 1992 så ställde jag frågan om vad som hände det året. Jag kontaktade helt sonika vårt lags nestor, mentor, legend, fadersgestalt (och i S.O.S falls: biologiska pappa) Sandstream.

Så här säger han:

Hej Du store man,

Sommaren 92 var exakt lika magisk som i princip alla somrar var på 90-talet.
givetvis tillbringades två veckor i charterns tecken, i början av juni
givetvis på Mallis.

Vi såg Sverige-Frankrike på Viking Bar i Magaluff och gick helt bananas när Janne Eriksson nickade in 1-0, på en hörna slagen av Anders Limpar - sedan drack vi hotshots till förbannelse när Papin kvitterade. Men ett kryss i öppningsmatchen var ju jävligt bra - vilket vi firade i veckorna två sedan toppade man sommaren med att se Sverige besegra England på Råsunda efter Brollas schipp i bortre krysset

Hände säkert ett och annat i övrigt också men det är ju en annan historia.

/Sandstream
1992 var för övrigt ett jävla bra musikår i och med att Nirvanas ” Smells like teen spirit”.

Någon som inte ”smells like teen spirit” är Jova. Men han stod för matchens prestation och mål: Snodde kontring direkt från bänken, upphopp från 12 meter samt ett avslut som bäst kan liknas ett mordförsök. Och ja, den satt helt perfekt i krysset!

Det kanske mest underhållande inträffade dock på lagets promenad inför matchuppvärmningen då Tumba-Tarzan utnämnde Hightower till handbollssveriges största va***a. På ganska lösa grunder ska tilläggas…

Knorrarna fördelas enligt följande:

@@@@@ Tumba-Tarzan - Bäst både bakåt och framåt

@@@@ Symaskinen – Pigg match med bra procent från kanten

@@@ Jova – Riktigt bra försvarsspel och verkar rejält på gång efter diverse skador

@@ Kubanen – Trots att han har ett av världens mest krävande förvärvsarbeten (världspolis) så levererar alltid Kubanen bra prestationer

@ Rikardinho – Styrde upp anfallsspelet föredömligt

/Bäckahästen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar