fredag 30 september 2011

Prins Daniel gör debut

Ikväll gör han debut, Gott & Blandat-påsen av Prins Daniel, Boxer-Robert och Jake Gyllenhahl i Brokeback Mountain. Kunglig, teknisk och en bra receiver.

Där har vi honom - Bäckahästen.

Vilken jävla frier!




torsdag 29 september 2011

Knorrarna från Sollis

Då Bäckahästen vikt in hovarna och inte lämnat stallet kommer här knorrarna från Slangen i stället.

@@@@@
Svarte-Petter

@@@@
O.D och Snickarn

@@@
Kubanen

@@
Småbyxan

@
Hightower

Bäckahästen, du kan stå kvar och smaska i dig havre. As you were!

Laget på fredag

Det blir samma lag som sist förutom på två platser. 
S.O.S ut - Bäckahästen in.
Kubanen ut - Lill-Späde in.

Glöm nu för fan inte att det är full klädesmundering som gäller.

Och ja, vi kommer att stanna och spisa på vägen.

onsdag 28 september 2011

Rydan till Skånela

Någon med mig skämta aprillo. Va? VA? VA? VA?
Rydan för fan, ta det lugnt med dina brandtal i omklädningsrummet nu.

Breaking news här

Nåja, att få höra den här låten varje vecka är inte det sämsta. Varför den inte varit med i melodifestivalen är en gåta som endast Christer Björkman har svaret på.

Only god can judge you!

Medlemsavgifter

Styrelsen har beslutat om årets medlemsavgift.

1500:- per person ska snarast sättas in på PG 800-3. Familjemedlem 2000:- (frivilligt)
Meddela från vem betalningen kommer och med ordet "handboll".

Info om fredag

Här kommer lite info inför avresan till Eskilstuna på fredag.

Bussen, eller slagskeppet om man vill, kommer avgå 15.20 från Eriksdalshallen. Tydligen är det Europas största dubbeldäckare med 80 platser, så det borde rimligtvis räcka för att vi övriga också ska kunna ta med eventuella flickvänner och knoddar. 

Slangen har för året tecknat ett nytt bussavtal - det förra föll inte riktigt i smaken då man inte ens kunde få en egen säng i bussen. Bedrövligt var det, men nu ska det vara ordnat med en välförtjänt uppgradering.

Syftet med bussens storlek är egentligen att vi ska kunna ta med så många av Svarte-Petters damer som möjligt. Ett dussin woo-girls på läktarn är inte att föringa.

Den viktagste förhållningsregeln är dock att vi reser i den nya svarta pikén (givetvis med full övrig mundering). Om man mot förmodan glömmer sin tröja, får man lägga 500:- i vite till lagkassan.

tisdag 27 september 2011

Intervju med Slangen

Det var ju ett tag sen vi hade en intervju här på bloggen, så jag tog helt enkelt ett snack med vår eldsjäl, Slangen.

- Hallå Slangen. Vill du berätta lite mer varför du kallas just Slangen här på detta forum?
- Det går ju långt tillbaka i tiden då min spelstil liknade Magnus Wislanders, lång, smal med lurigt skott. Sen gillar jag också att tjöta med gubbarna med en stor mullbänk under läppen. Så jag och den riktiga Slangen var väldigt lika där.

- Har du Wislanders nummer inlagt i mobilen?
- Haha, vad tror du om mig? Så klart jag har.

- Om vi går tillbaka till säsongen, vad tror du om den?
- Jag tror väldigt bra om den. Får jag bara vara frisk i min hälsena så kommer jag med högsta sannolikhet att vara med och dominera från vänsterkanten.

- Vänsterkanten ja, är det inte just där vi har tuffast konkurrens? Jag tänker då på Båven, Småbyxan, Bäckahästen och S.O.S, bara för att nämna några få.
- Förvisso, men jag har något som de inte har. En riktig jävla knorr, där slår de mig inte på fingrarna.

- Det säger du, om jag inte missminner mig så har jag sett din så kallade knorr några gånger och för att vara politiskt korrekt, så är det inte en sån som veckar upp hallgolvet direkt. Var det inte så att Peter Gentzel limmade en knorr av dig en gång, innan bollen tog studs?
- Men för fan, jag fick ju en knuff precis innan.

- Nej, det fick du inte, men vi kan lämna dina tiograders knorrar för ett tag och gå över på det övriga spelarmaterialet, hur ser du på det?
- Men jag och Gentzel är tajta numera, har hans nummer inlagt. Vi brukar messa! Försökte få honom till laget förra året men Snickarn blev så sur att jag la ner det.

- Ja ja, jag hör dig. Spelarmaterialet?
- Vi ser vassa ut. Vi har nya väskor, overaller, jackor, träningströjor, skor, strumpor och svettband. Jobbar på nya pikér nu. Allt från Adidas. Man skulle kunna säga att det är en dynamisk blandning av det bästa.
- Med spelarmaterialet menade jag i första hand hur det ser ut på spelarfronten, inte materialet vi spelar i. Men jag förstår hur du tänkte. Har vi några bra SPELARE i år?
- Det ser ok ut måste jag säga, men först måste jag tillägga att vi har nya handdukar också. Adidas. Tyskt. Bra skit!
- Spelarna?
- Just det ja, vi har tappat en del av den gamla stommen men tagit in en del nytt dynamiskt blod. Blodet i de gamla gardet började bli lite förkalkat så det var på sin plats med några byten.

- Är det någon som sticker ut mer än någon annan?
- Orsa kommer bli kung i år, såväl i försvaret som på after beachen.

- Du ser honom som en tänkbar efterträdare till Sandstream där kanske? En riktig kämpe på plan och med hög trivselfaktor utanför?
- Nja, det är svårt att ersätta ett energiknippe som Sandstream, men han är på god väg. Han har dessutom tillbringat fler veckor i Magaluf än vad Sandstream har och det säger inte lite. Det lovar gott!

- Vad säger du om Svarte-Petter och Småbyxan då?
- Svarte-Petter är ju vänsterhänt så honom har jag svårt att bedöma. Allt blir ju spegelvänt då och det är inte helt enkelt att följa med i hans tankebanor. Småbyxan är väl ok, men han har inte min spänst och speed.

- Det säger du. Känner du att du kan hoppa lika högt som för tio år sedan? Tänker också på din hälsena som var uppe och kittlade på lårbenshalsen för ett par år sedan. Känner du dig i form?
- Jodå, jag hoppar lika dynamiskt som förr och snabbheten har aldrig varit något problem för mig. Räknar kallt med att jag blir nummer 1 på kanten i år.

- Var tror du vi hamnar i tabellen i år då?
- Roman har sagt att vi ska gå hela vägen och då är det bara att rätta in sig i ledet. Kan vi bara bibehålla vårt dynamiska spel och den härliga gruppdynamiken så kommer vi gå långt. Kanske hela vägen.

- Med de positiva orden ber jag att få tacka för pratstunden. Det var mycket snack om dynamik, men jag tror att förstår vad du ville ha sagt. Hoppas jag.
- Fan Knorrtumme, du hänger inte med i det senaste. Har gått en jävla massa tränar och pedagogikutbildningar och jag vet vad jag pratar om.

- Ja, tack då.
- Varsågod.

Summering av intervjun:

Det började bra med och jag kände att jag hade ett visst övertag. Sen gick han som vanligt lös på diverse platityder och trollade bort mig. Samtalet om Orsa kändes bra, däremot gick han till slut bananas över sin egen förträfflighet.

Knorrtumme - Slangen: 6-4, 1-6, 7-6 (13-11), 0-6, 0-6

Knorrtummes tips

Det är ju modernt att inför en ny säsong tippa utfallet  av serien. Här sticker jag ut hakan med mina tips:

12: Sollentuna

11: Täby

10: Tyrold

9: Strömnäs

8: Nyköping

7: RP

6: Silwing/Troja

5: Eskil

4: Tyresö

3: Country

2: Cyrus

1: Vuxna män i för små shorts
Vad tror ni?

måndag 26 september 2011

Storseger

Då jag inte själv kunde vara på plats under lördagens drabbning, väntar jag med spänning på ett elegant referat från Bäckahästen. Seger med 22 bollar i premiären, jo jag tackar jag.
En Svarte-Petter i högform lovar gott inför fortsättningen.

Idag tränar vi (fotboll) som vanligt i E-hallen kl. 21.

onsdag 21 september 2011

Laget i premiären

Dessa vackra karlar är kallade till seriepremiären mot Sollis:
O.D
Snickarn

S.O.S
Småbyxan
Samurajen
Tumba-Tarzan
Ryssen

Russel Crowe
Hightower
Båven
Rickardinho
Svarte-Petter
Jova
Kubanen

Attraktive Henrik
Slangen
Roman
Christus

Vi samlas 14:30 hemma hos Snickarn som kommer bjuda på kaffe och kaka. Då hans adress inte kan uppges på detta forum (det var något med Skatteverket) kommer vidare instruktioner om färdväg på träningen i morgon.

tisdag 20 september 2011

I år blir vi dynamiska

Mycket bra träning igår. Slangen och Roman höll i taktpinnen och diciplinen på gubbarna var hög.
Överstepräst Roman drillade kantspelarna i läget och eftersom ingen vågade missa för eventuella repressalier, hamnade de flesta skotten i målburen. Om man mot förmodan missade blev det push ups och "never again, drill Sergeant" med hög och myndig stämma.

Slangen körde på med niometerspelarna som i år är ca 14 till antalet. Det blir inte lätt för tränartrojkan att plocka bort spelare till lördag. Slangen pratade mycket om dynamiskt spel och att vi måste vara dynamiska i våra satsningar. Då detta ord är lika svårbegripligt som hur direktvärmande el fungerar, ska jag inte ens försöka ge mig in i den diskussionen. Men bra lät det och bra såg det ut. 

Har en känsla av att de här gubbarna kommer bli ÅRETS. Får väl se när vi summerar säsongen om mina bets slår väl ut eller inte.

Skyttekung: Svarte-Petter

Försvarsspelare: Orsa

Old boy: Bäckahästen

Utropstecken: Orsa

Nytändning: Jova

Tjut från läktarn av det motsatta könet: Dött lopp mellan Svarte-Petter, Bäckahästen och S.O.S.

Torsk: Slangen som kommer få böta 10 lax till sin fru då de har slagit vad om att han aldrig någonsin kommer spela någon mer handbollsmatch. Grattis Cathrine - det är bara att börja kolla på nya Gant-lakan.

Vinnare: Knorrtumme som slagit vad med Presidenten om att han kommer spela minst fem matcher i år.

Dubbel-torsk: Presidenten som dessutom slagit vad med sin sambo om att han inte kommer spela någon match i år.

Tredjemålis: Klunken kommer under säsongen nöta bänk minst fem matcher.

Laget till seriepremiären kommer läggas ut här på onsdag kväll.

torsdag 15 september 2011

Slangen

Idag fyller Slangen 37 år av ren visdom. Stort grattis säger jag.
Vad säger ni?

onsdag 14 september 2011

DM-seger

Det blev en förkrossande seger i gårdagens final mot Skogås. Ett Skogås som ställde upp med ett par bandana-klädda gossar som visade sig vara rätt duktiga. Speciellt vurmar jag lite extra för de tre vänsterhänta spelarna som de ett tag körde med samtidigt. Kan vara så att den trion blir det nya Tyresö 69-laget med Suoraniemi, Schölin och Sandberg i spetsen. Mycket lovande i mina ögon.

Dessvärre hade de inte mycket att sätta mot när vi till slut började använda vår tyngd i kombination med fart. 1-6 underläget tog vi snabbt i kapp och efter det var det inte mycket snack. Ledning med tre i paus, en ledning som bara utökades under andra halvlek. 12 bollar upp till slut och säsongens första titel var bärgad.

Övriga iaktagelser från matchen:

Snickarn tog inte många kantskott från den vänsterhänta bandana-killen

Skogås målgester!
Komik när man ligger under med tio bollar och springer och gör målgester som gud glömde. Tänk lite Kennet Anderssons dubbla revolvrar möter en fotbollspelare från Italien som kysser sitt krucifix för att hylla Påven. Typ. Skämskudde av stora mått.

Jova, vilken kämpe. Försvarsspelet var som vanligt intakt. Likaså viljan framåt. Sjukt bra!

Ryssen lägger inga fingrar emellan när han väl får chansen.

Båven, snyggaste straffen i år.

Svarte Petter - vacker kille, vackra avslut.

Kubanen, endast ett mål. Linserna måste ha varit något felinställda den här dagen då skotten sällan träffade inom målets ramar. Eller just det, han saknar ju linser, kanske dags att skaffa...?

Hudiksvalls-tidningarna delas ut enligt följande:

5 HT: Jova
4 HT: Svarte-Petter
3 HT: Tumba-Tarzan
2 HT Båven
1 HT Småbyxan

tisdag 13 september 2011

Laget i DM-finalen

Dessa gossar ska inställa sig kl 19.00 i Eriksdalshallen (fiket) för DM-final mot Skogås:

O.D
Snickarn
S.O.S
Småbyxan
Tumba-Tarzan
Ryssen
Russel Crowe
Hightower
Svarte-Petter
Båven
Rickardinho
Kubanen
Jova
Samurajen

måndag 12 september 2011

Ny bild

Ni ser väl den nya lagbilden ovan? Känns bra att det så tydligt syns att jag verkligen är längst i laget. En dm längre än Bäckahästen också. Bara en sån sak.

Träningen idag

Idag kommer vi träningsspela mot DIF:s juniorer. Samma tid, samma plats.

fredag 9 september 2011

Hudiskvalls-tidningarna

Från kvarten:

5 HT: Svarte-Petter
4 HT: O.D
3 HT: Tumba-Tarzan
2 HT: Samurajen
1 HT: Rickardinho
Från semin:

5 HT: Rickardinho
4 HT: Småbyxan
3 HT: Svarte-Petter

Då instatsen i semin var minst sagt diskutabel, delas inga fler tidningar ut.

Till final i DM

Seger igår med 29-24 mot Sollis. Det betyder att vi spelar final mot Skogås på tisdag. Då är det full uppslutning som gäller, gammal som ung, spelare eller veteran.

"DM-guld DM-guld DM-guld
DM-guld DM-guld DM-guld DM-Göööuuuuld
DM-guld DM-guld DM-guld
DM-göööuld, DM-guld"

torsdag 8 september 2011

Laget mot Sollis

Snickarn
O.D
Bäckahästen
Småbyxan
Rickardinho
Kubanen
Jova
Svarte-Petter
Hightower
Russel Crowe
Samurajen
Ryssen
Tumba-Tarzan
Båven

onsdag 7 september 2011

Seger i kvarten

Lätt seger igår mot Ön med 15 bollar. Då jag inte var på plats skulle jag vara tacksam om jag kan få lite kommentarer om hur Hudiksvalls-tidningarna ska fördelas. Tack!

Semi i morgon mot Sollis i Sjöstadshallen. Avkast 18.30, samling en timme innan.

tisdag 6 september 2011

Träningslägret i ord

Sent om sider, här kommer äntligen några ord om det fantastiska träningslägret vi hade sista helgen i augusti.
Plats: Gurkstaden
Närvarande: Nästan alla

Fredagen: I ett soldränkt Västerås sladdade vi in till hallen och möttes av ett trettiotal fullpackade nya gympapåsar. Självklart var de uppställda på rad i nummerordning så man behövde inte leta efter sin egen särskilt länge. Innehållet överskred med råge ett genomsnittligt Stadium-lager under en kommersiell julvecka. Förmodligen Slangens bästa stund i livet giftermål och multipla barnafödslar inräknade.

Nydressade och pigga i kropparna tog vi oss an de nya träningsställen. Tyvärr en liten miss i kommunikationen då flertalet spelare helt sonika valde valfri färg på träningströjan. Detta ledde att ungdomarna fick starta fotbollen i nakna torsos. Av förståeliga skäl hade S.O.S inga som helst problem med att vara tvungen att lätta lite på klädseln. Ryktet säger att han i två veckors tid stått i inoljad överkropp på Kallis i sommar, endast iklädd lite för korta jeansshorts och en visselpipa i truten.

Träningen fortsatte sen i Jugoslavisk anda med diverse drillar som ingen fattade så mycket av. Men roligt hade vi. Självklart avslutade vi med spel och sen var det nog. Trötta och svettiga tog vi oss till hotellet som skulle bli vår bas i dagarna tre. Efter inmundigande av kolhydrater och påfyllning av vätskebalansen var det dags att lyssna till två av debutanttalen. Här måste jag ändå säga att Orsa utmärkte sig efter att med stor inlevelse berättat om sin bakgrund som bartender i Magaluf. Lite synd att Sandstream vikt in årorona till denna säsong måste jag säga. Dessa två herrar skulle kunna ha stort utbyte av varandra. Såväl på planen som i den mer privata hemisfären. 

Lördag:

Efter bra frukost väntade ett nytt pass i hallen. Samma inriktning på denna träning med mycket kamp, lek och frenesi. Orsa visade att han inte kommer ta några fångar i år och fick dessvärre uppsöka farbror doktorn efter ha Båven lite väl aggresivt utdelade en flying elbow lite söder om Orsas iris. Ingen fara med Orsa dock som snabbt var på benen efter att fått omplåstring på hospitalet.

Efter lunch var det hopp och lek under en timme - därefter väntade det riktiga mandomsprovet. En hederlig 5-kamp stod på programmet och grenarna vi skulle göra upp i var höjdhopp, 60 meter, 60 meter häck, längdhopp och kula.

Utan att komma ihåg allas resultat var det givetvis några som utmärkte sig.
I höjdhoppet hoppade S.O.S sin egen längd (1,65) och imponerade stort. Jova rev en gång på 1,10 och drog givetvis ner applåder för detta.

Om Hightower hade haft bra teknik, nej korrektion, NÅGON som helst teknik, hade han varit överlägsen i de flesta av grenar. En oslipad diamant som inte fattar vilken atlet han egentligen är.

Orsa vann inte längdhoppet om vi säger så. Det gjorde däremot Båven på fina 5,50 tätt följd av gamlingarna Ryssen och Knorrtumme. Båda med lätthet långt över fem meter.

Ryssen krossade sedermera hem 60 meter slätt och visade att gammal är äldst.

Kulstötningen blev en kamp mellan Snickarn och Hightower. Här drog målvaktsesset längsta strået och la ner kulan en bra bit över 11 meter.

Slangen, vad ska vi säga om din insats då? Vi nöjer oss med att säga att du blev sist i totalen.

Topp-6 enligt följande:

1. Båven
2. S.O.S
3. Ryssen
4. Hightower
5. Småbyxan
6. Knorrtumme

Hade ju kunnat nöja mig med att publicera topp-3 men som ni säkert förstår vill jag gärna ha mina 15 minuter i strålkastarljuset. Mera ego-boost om en liten stund. 

Efter den tuffa 5-kampen väntade en härlig middag med mexikansk prägel. De allra flesta valde sen att förlägga sin kväll på hotellet med chips och dipp och ett varsitt sexpack Trocadero. Den stora tävlingen väntade ju på söndan.

Söndag:

Glada i hågen tog vi tidigt bilarna till golfbanan. Som vanligt före en golfrunda är det mycket snack och psykningar. Lika vanligt är att det slutar med mycket lite verkstad.

Utan att gå in på några resultat vilket skulle kunna gå under benämningen personangrepp, nöjer jag med att säga att resultaten var sådär. Två spelare lyckades med bedriften att komma in på poäng i singularis.

Snickarn spelade stabilt och blev totalt trea.

Slangen tog revanch efter den minst sagt usla 5-kampen och tog silverplaketten.

Som sig bör tog Knorrtumme sin andra raka seger i Klubbmästerskapet. Vid en tredje seger nästa år kommer tröja nummer 73 att hissas upp för gott i Sjöstadshallen.




Vinnare i Klubbmästerskapet i golf 2011 - Knorrtumme

Ett synnerligen stort tack vill jag framföra till Slangen och Tord Grip för att ni gjorde helgen möjlig. Ett jobb very well done. Har en känsla av att säsongen kommer fortsätta i samma positiva anda. Det kommer bli bra det här. Mycket bra.

Laget idag

Följande mannar är kallade till DM-kvart på Lidingö:

O.D
Pontus

Bäckahästen
S.O.S
Småbyxan

Tumba-Tarzan
Ryssen
Orsa

Samurajen

Russel Crowe (nyförvärv)
Hightower
Svarte-Petter
Båven
Rickardinho

måndag 5 september 2011

Veckans schema

Måndag: Träning 21-22.30 E-hallen
Tisdag: Kvartsfinal DM - Gångsätrahallen Lidingö. Avkast 18:30
Torsdag: Ev semifinal DM - Sjöstadshallen. Avkast 18:30