tisdag 6 september 2011

Träningslägret i ord

Sent om sider, här kommer äntligen några ord om det fantastiska träningslägret vi hade sista helgen i augusti.
Plats: Gurkstaden
Närvarande: Nästan alla

Fredagen: I ett soldränkt Västerås sladdade vi in till hallen och möttes av ett trettiotal fullpackade nya gympapåsar. Självklart var de uppställda på rad i nummerordning så man behövde inte leta efter sin egen särskilt länge. Innehållet överskred med råge ett genomsnittligt Stadium-lager under en kommersiell julvecka. Förmodligen Slangens bästa stund i livet giftermål och multipla barnafödslar inräknade.

Nydressade och pigga i kropparna tog vi oss an de nya träningsställen. Tyvärr en liten miss i kommunikationen då flertalet spelare helt sonika valde valfri färg på träningströjan. Detta ledde att ungdomarna fick starta fotbollen i nakna torsos. Av förståeliga skäl hade S.O.S inga som helst problem med att vara tvungen att lätta lite på klädseln. Ryktet säger att han i två veckors tid stått i inoljad överkropp på Kallis i sommar, endast iklädd lite för korta jeansshorts och en visselpipa i truten.

Träningen fortsatte sen i Jugoslavisk anda med diverse drillar som ingen fattade så mycket av. Men roligt hade vi. Självklart avslutade vi med spel och sen var det nog. Trötta och svettiga tog vi oss till hotellet som skulle bli vår bas i dagarna tre. Efter inmundigande av kolhydrater och påfyllning av vätskebalansen var det dags att lyssna till två av debutanttalen. Här måste jag ändå säga att Orsa utmärkte sig efter att med stor inlevelse berättat om sin bakgrund som bartender i Magaluf. Lite synd att Sandstream vikt in årorona till denna säsong måste jag säga. Dessa två herrar skulle kunna ha stort utbyte av varandra. Såväl på planen som i den mer privata hemisfären. 

Lördag:

Efter bra frukost väntade ett nytt pass i hallen. Samma inriktning på denna träning med mycket kamp, lek och frenesi. Orsa visade att han inte kommer ta några fångar i år och fick dessvärre uppsöka farbror doktorn efter ha Båven lite väl aggresivt utdelade en flying elbow lite söder om Orsas iris. Ingen fara med Orsa dock som snabbt var på benen efter att fått omplåstring på hospitalet.

Efter lunch var det hopp och lek under en timme - därefter väntade det riktiga mandomsprovet. En hederlig 5-kamp stod på programmet och grenarna vi skulle göra upp i var höjdhopp, 60 meter, 60 meter häck, längdhopp och kula.

Utan att komma ihåg allas resultat var det givetvis några som utmärkte sig.
I höjdhoppet hoppade S.O.S sin egen längd (1,65) och imponerade stort. Jova rev en gång på 1,10 och drog givetvis ner applåder för detta.

Om Hightower hade haft bra teknik, nej korrektion, NÅGON som helst teknik, hade han varit överlägsen i de flesta av grenar. En oslipad diamant som inte fattar vilken atlet han egentligen är.

Orsa vann inte längdhoppet om vi säger så. Det gjorde däremot Båven på fina 5,50 tätt följd av gamlingarna Ryssen och Knorrtumme. Båda med lätthet långt över fem meter.

Ryssen krossade sedermera hem 60 meter slätt och visade att gammal är äldst.

Kulstötningen blev en kamp mellan Snickarn och Hightower. Här drog målvaktsesset längsta strået och la ner kulan en bra bit över 11 meter.

Slangen, vad ska vi säga om din insats då? Vi nöjer oss med att säga att du blev sist i totalen.

Topp-6 enligt följande:

1. Båven
2. S.O.S
3. Ryssen
4. Hightower
5. Småbyxan
6. Knorrtumme

Hade ju kunnat nöja mig med att publicera topp-3 men som ni säkert förstår vill jag gärna ha mina 15 minuter i strålkastarljuset. Mera ego-boost om en liten stund. 

Efter den tuffa 5-kampen väntade en härlig middag med mexikansk prägel. De allra flesta valde sen att förlägga sin kväll på hotellet med chips och dipp och ett varsitt sexpack Trocadero. Den stora tävlingen väntade ju på söndan.

Söndag:

Glada i hågen tog vi tidigt bilarna till golfbanan. Som vanligt före en golfrunda är det mycket snack och psykningar. Lika vanligt är att det slutar med mycket lite verkstad.

Utan att gå in på några resultat vilket skulle kunna gå under benämningen personangrepp, nöjer jag med att säga att resultaten var sådär. Två spelare lyckades med bedriften att komma in på poäng i singularis.

Snickarn spelade stabilt och blev totalt trea.

Slangen tog revanch efter den minst sagt usla 5-kampen och tog silverplaketten.

Som sig bör tog Knorrtumme sin andra raka seger i Klubbmästerskapet. Vid en tredje seger nästa år kommer tröja nummer 73 att hissas upp för gott i Sjöstadshallen.




Vinnare i Klubbmästerskapet i golf 2011 - Knorrtumme

Ett synnerligen stort tack vill jag framföra till Slangen och Tord Grip för att ni gjorde helgen möjlig. Ett jobb very well done. Har en känsla av att säsongen kommer fortsätta i samma positiva anda. Det kommer bli bra det här. Mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar