måndag 16 april 2012

Förlust mot Ystad

22-28 i arslet vilket sved på de flesta av sätt. Aldrig kul att förlora men på det sättet som matchen (ur)artade sig var det extra tungt. Men vi bryter ihop och kommer igen. 1-1 i matcher och en avgörande match på lördag. Herregud så roligt det kan bli.

Att gnälla på domare när man förlorat blir aldrig trovärdigt och är mest patetiskt. Därför blir det inte heller något vettigt referat idag då det skulle vara svårt att hålla dem utanför diskussionen. Jag nöjer mig med att säga att det domarpar som blåste oss mot Eskil hemma hade varit som en dröm i jämförelse. Jag lovar att ta med historien i mina memoarer i stället.

Dagen började annars med en snöstorm utan dess like och ca två timmars försening. Väl på plats i ett soldränkt Malmö började The Hightower Show, där han lyckades med konststycket att bli frånåkt av bussen som skulle ta oss till Ystad. Detta upptäcktes först efter 5 km körning med konsekvens att bussen fick vända.

Tio minuter in i andra är vi i ledning med 17-15 och 18-16. Ystadpågarna är nu ordentligt stressade och här kunde vi ha punkterat matchen. Tyvärr tog vi inte chansen som erbjöds och de kunde efter ett par snabba kontringar gå i kapp och förbi. De kommer in i ett ordentligt stim och den i senaste matchen helt osynlige Alexander Hansen gör nog sin bästa match på väldigt länge. I spel sex mot fem och sex mot fyra gör de det väldigt bra och kommer till bra lägen hela tiden. Vårt försvar får svårt att stå emot de numerära underlägen vi blir drabbade av.

Sista tio är inte mycket att säga om. Matchen spelas av och siffermässigt en klar seger till Ystad. Såren slickades rena tämligen snabbt och Hightower fortsatte att förundra omgivningen med det faktum att han i det civila påstås vara revisor. Fanns inte mycket han kunde hålla reda under dagen och blev mycket riktigt också av med sin väska på bussen efter matchen.

Stilla middag väntade sen i Malmö. Matkulturen i Skåneland blev en chock för den ständigt hungrige Svarte-Petter som inte hade väntat sig att en buffé endast kunde bestå av smörgåsar på bröd så brunt och fiberrikt att matsmältningsprocessen har jobb att göra fram till nästa lördag.

Knorrarna fördelas enligt följande:

@@@@@
Småbyxan klev fram ordentligt och gör sin bästa match på länge. Bra bakåt, där han bröt passningar och höll den duktige högersexan borta från målprotokollet ett bra tag.

@@@@
O.D orkade inte riktigt stå mot anstormningen sista kvarten men var fram till dess magnifik.

@@@
Hightower försvarsspel är det ingen som kan klanka ner på och får tre knorrar för det. Prestationen utanför banan för däremot @
@@
Svarte-Petter blandade och gav. Drog på sig tre utvisningar och fick inte spela sista tio men var stundtals riktigt vass framåt.

@
Sexpacket styrde upp spelet bra och satte andra i bra lägen. Lite mer ego och det kommer ännu bättre på lördag.

Vi nöjer oss där. Ingen anledning att fokusera på det man inte kan påverka. På lördag har vi däremot chansen igen. Den ska vi ta.

1 kommentar:

  1. Hightower är inte revisor längre i det civila utan numera controller. Detta gör det nog bara värre iofs :)

    SvaraRadera