måndag 2 april 2012

Seger efter rysare

Att man blir äldre och äldre för var dag är inget nytt. Däremot blev man lite äldre än just en dag igår. Kanske förkortade man sitt liv med ett par år efter gårdagens drabbning för något så djävulusiskt spännande blev det.

Slutresultat 27-26 och 2 x 5 min förlängning på det. Det är nästan mer än vad pumpen klarar av. Till slut så stod vi som slutsegrare med siffrorna 58-55. Hade ju tippat 56-52 och var kanske inte helt fel på det men detta var en match som hade kunnat sluta precis hur som helst.

Man slets mellan hopp och förtvivlan större delen av tillställningen och när man precis trodde att vi skulle göra ett ryck så kom de tillbaka. Heid gav aldrig upp vilket de ska ha en stor eloge för.

Vi spelade matchen igenom ett bra försvar, inte lika bra som vanligt, men bra. Vet dock inte hur många mål de lyckades göra när handen var uppe, vilket i deras fall kändes som minst tio sekunder. Precis när vi trodde att vi hade dom ner för räkning, reste de sig på nio och drog iväg ett vådaskott som gick in. Tungt att dessutom domarna emot sig hela matchen, för det här var långt ifrån några hemmadomare i den bemärkelsen. Tror inte vi fick med oss ett enda domslut under matchen. Alla 50/50-lägen blåstes i deras favör, åtminstone så kändes det så från sidan. Helt objektiv och trovärdig kanske jag inte är i detta fall och mina ord ska kanske tas med en nypa salt, men skitsamma nu när vi vann.

Inget skönspel framåt heller men det var en match av klassisk kvalkaraktär. Vilja, kriga och kämpa. Det var det det handlade om matchen igenom. En duo som representerade dessa tre verb var Jova och Hightower. Två försvarsspelare som återigen visade att de inte tar några fångar. Att det sen var Jova gick in och avgjorde i förlängningen med ett klassiskt hoppskott i andrafasen var inte direkt oväntat. Vilken vinnare, igår var du MVP, Jova.

Hightowers spel som vänstertvåa var också det direkt avgörande för att inte Crona skulle ha julafton med sina fladderskott och de vassa genombrotten.

Jova och Hightower = @@@@@

En annan spelare som hade en bra eftermiddag igår var Båven. Låg bakom så mycket som spelfördelare och hade en del vassa inspel till Tumba-Tarzan. Vågade stå upp i slutet och gick dessutom för eget spel för det ända in i kalet. Båven = @@@@

Sexpacket har ännu inte lärt sig det här att man inte får trampa på målgårdslinjen. Bjöd dock den stora publiken på ett par för honom ovanligt tjusiga mål. Rev och slet och bökade och stod till slut som en arg vinnare. Spelar handboll på ren ilska och irritation Firade segern med en resa till Surahammar och en krans butterkaka.
Ditt spel förtjänas med @@@

Så trött, så sliten men så bra. Kubanen som varit frånvarande från spel under en månads tid var äntligen tillbaka. Orkade inte fullt ut men var tungan på vågen i slutet. Välkommen tillbaka, igår var du @@

Slutligen, en liten @ och tanke till O.D. Fick inte rikigt tag i dom i första men sista kvarten stängdes kiosken.

I övrigt vill jag också rikta ett stort tack till Heids tränare som genom sina uttalanden knappast kan ha fått sina spelare att tro på sig själva. När en match står och väger och ska till att avgöras är det knappast dessa ord i ryggen man vill ha från sin tränare:

"Det kommer krävas ett mirakel men de flesta i vårat lag är troende så vem vet".

"De blir en väldigt svår nöt att knäcka men vi ska göra ett försök".

Kanske (och förhoppningsvis för deras spelares skull) ett försök till att vara "taktisk" och skriva ner sig själva men Heid var tillräckligt bra för att kunna slå oss och ska inte behöva be om ursäkt om sin existens genom underdånighet. Snack om Davids kamp mot Goliat och liknande blir lite löjligt. Svårt att ta på, men när vi gick in i förlängningen visste vi att vi var det mentalt starkaste laget och vi vinner också den delen med 5-2.

I övrigt 2. Fredrik Jyborn i Heid. Vad ska man säga? Efter lite googlande visar det sig att killen fan är född 1994. Ja, jag upprepar mig, han föddes alltså samma år som det spelades fotboll i det stora landet i väster. Sugen på att flytta till Stockholm till nästa säsong och sälja lite kopiatorer? Nä just det, du går ju i skolan fortfarande då. Junior ett år till, javisst. Året därpå kanske? Jasså inte, du tänkte dra till Kiel eller Barcelona direkt då, jag förstår. Kanske lite spel i landlaget då också? Självklart! Säverhof nästa år som ett steg på vägen? Kanske det, men du skriver bara på ett ettårskontrakt för sen sticker du ut i vida världen.

Som sagt, killen spelar INTE kvar i Heid nästa år. Kom nu ihåg var ni läste det först. Vilken klubb vinner dragkampen om detta superdupermegalöfte?
Igår var du, Fredrik Jyborn @@@@@@@@.

Första gången jag någonsin gett en motståndare en knorr och då smäller jag till med åtta direkt, dvs Sandstream-klass. Att som 17-åring (du kan ju ha fyllt 18) gå in och fullständigt dominera en kvalmatch till allsvenskan på detta sätt är inte särskilt normalt, men väldigt roligt att fått tagit del av.

Vidare i kvalet alltså. Roligt. Mycker roligt. Ystad väntar nu runt hörnet.
Vi ses i Sjöstadshallen på annandag påsk.  Men hej, hej, hej - två träningar först innan dess och fotbollen kastas ut till vargarna ikväll 21:00.



Så här glada blev vi alltså efter segern mot Heid igår. 

4 kommentarer:

  1. Mycket bra skrivet om Jyborn. Satan vad bra han var.

    SvaraRadera
  2. Ja, han var rent ut sagt, läskig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni fixar liverapportering ifrån ystadsmatcherna hoppas jag. Kommer tyvärr inte ens kunna se hemmamatchen.

      Radera
    2. Håll utkik på Twitter! Följer man @Knorrtumme så får man reda på vem som kör liverapporteringen.

      Radera