söndag 19 februari 2012

Seger efter rysare

Det blev seger till slut med 26-22. Trots det på pappret klara segerresultatet, var det långt ifrån någon ojämn historia det här. I 50 minuter kämpade vi och slet men fick inte mycket med oss, varken i det egna spelet eller från domarna. Vi gör långt ifrån vår bästa match den här säsongen men när det återstod tio minuter, när det ska till att avgöras, tog vi oss i kragen och visade att gammal är äldst.

Vår första kvart var präglat av många missar efter alldeles för mycket individuellt spel. Vi tar avslut i lägen som vi inte brukar göra och antalet tekniska fel är många fler än vanligt. Lite nervositet trots allt kanske.

De spelar smart och snabbt och deras kantspelare är glödheta. Bakåt saknar vi den där riktiga skärpan som varit vårt signum de senaste matcherna.

Svarte-Petter håller oss kvar i första halvlek då han faktiska gör hela sju av våra tolv mål.

12-15 i paus blir 12-16 direkt i andra. Men då händer nåt som vänder på steken. Jova tar ansvar och sätter två raka i andrafasen. Bänken blir euforisk och känslan att vi kan vinna det här växer sig allt starkare.

Matchen står sen och väger och vi följs åt i målprotokollet frams till att det är tio kvar. Vi orkar lägga in den extra växeln och gör några viktiga mål samtidigt som O.D spikar igen butiken bakåt. Svarte-Petter avslutar matchen med att dra ett stillastående frikas i bortre krysset. Ringdans, TV-puckhög och vi kunde sjunga hopp falllerallanlej. Man blir aldrig för gammal för att tycka det är roligt att vinna.

RP är ett ungt och riktigt bra lag. Denna gånga förlorade de på sin ringa rutin av såna här matcher, men det synnerligen svårt att vara rutinerad då man har ett lag vars spelare med två undantag är födda på 90-talet. Det kommer med tiden.

Spelare med nummer 80 på ryggen är en sån där irriterande igel man älskar att ha i sitt lag, men hatar att möta. Trots sin ringa längd är han en av seriens absolut bästa försvarsspelare och även duktig framåt. Vet inte hur många gånger han slängde sig och skrek och för några sekunder trodde man att han precs dragit ett korsband eller brutit ett par fötter. Men man ska inte låta sig luras av ljudet på de nära-döden- upplevelserna han genomled, ett par sekunder senare var han upp på fötter igen, lika glad som tidigare.

Knorrarna fördelas enligt följande:

@@@@@
Svarte-Petter. Hängde 11, varav en knorrflipp tagen ur den högre skolan. Tog en del dåliga avslut också, men är förlåten eftersom han spelade matchen igenom utan att byta.

@@@@
O D.visade att han var spelsugen efter ett par matchers frånvaro. Sjukt bra sista tio.

@@@@
Småbyxan. Islossningen har startat. Säker i läget och orkade springa i 60 minuter.

@@
Jova. Visade Balkan-takter i början på andra. När ingen annan gör det gör jag det själv, tänkte Jova och fläskade dit två projektiler. Bra bakåt också så klart.

@
Snickarn kom inte in i det första kvarten och hade problem med deras kantspelare. Därefter kände vi igen hom mycket väl.

Bra var också Sexpacket som trots minimal speltid var med och styrde upp det i slutet. Smarta inspel och satte andra i bra lägen.

Kubanen kämpade och slet. Fick inte ut mycket de första 50 minuterna men visade sen att han är en rutinerad och listig jävel.

Samurajen fick inte mycket gjort på högerflanken men som vanligt tar han inga fångar när han väl får bollen. Satte även han ett par viktiga i slutet.

Hightower gick på en titt-fint direkt när han kom in men var sen säkerheten själv bakåt.

Jävligt skönt att vi kunde visa upp moral när det gick oss emot och att vi aldrig vek ner oss. Vi kom inte upp i vår fulla nivå, men visade krigarhjärta matchen igenom. Det tar vi med oss från denna drabbning - vi ger oss aldrig. Hörde ni det? Aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar