lördag 25 februari 2012

Seger med 14

Det var gasen i botten från början och det blev aldrig någon match av det. 6-1 efter sex minuter och redan där var det avgjort. Motståndarna bjöd oss på många tekniska fel och vi kunde kontra in en hel del lätta mål. I uppspelt spel kom vi ideligen till fantastiska lägen. Trots att skärpan inte alltid var på sin plats dunkade vi in 21 bollar i första. Insläppta:10
Andra halvlek klart sämre än första och det är onödigt mycket slarv, speciellt sista tio minuterna. Trots det gör vi 17 mål men släpper också in 14, vilket var minst fem för många.

Djupare analys av matchen känns onödig men några intressant iaktagelser kan jag dock bjuda på.

Tord Grip och Slangen som speaker och DJ var en ny spännande kombo. Att säga något snällt om Slangens musiksmak går inte så jag överlåter till er fantasi att gissa låtvalen. Två låtar som däremot gick på högvarv var bl.a en odefinierbar dänga med Danny och sen Eye of the Tiger. De ser dock ut som ett strävsamt gammalt par när de sitter och snicksnackar på podiet. Lite som gubbjävlarna på balkongen i Mupparna.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Lag som kör med högerhänta högersexor är livsfarliga. Det är helt omöjligt får målvakterna att ta bollarna vilket både O.D och Snickarn blev varse.

Strömnäs Simon Karlsson har av förståeliga skäl fritt patronbälte och får skjuta så mycket han vill och orkar. Han gjorde som vanligt många mål men är alldeles för ensam. Men det måste man ge dom, de är fan ett gäng mysiga och trevliga grabbar, Pite-boysen. Inget pip och inget gnäll och de gör det absolut bästa av vad dom har. Det ska dom ha en stor eloge för.

Jova har aldrig fått en utvisning som är korrekt. Enligt honom själv alltså.

O.D kladdade med bollen i början men spelade sen upp sig ordentligt. Ett bevis på det är endast tio insläppta i första halvlek.

Klunken var prisuttdelare igen. Idag iklädd en fräsig cardigan av senaste snitt. Priset till matchens lirare deldase välförtjänt ut till Småbyxan.

Det är inga mål han får några skönhetspoäng för direkt, men ack så viktig och säker i läget han är. Samurajen nöjer sig med att skjuta knä in på målvakten och skäms inte för det. Senaste skottet ens i närheten av kryssen måste ha varit någon gång som D-pojke i Vassunda.

En som däremot bjuder på handbollsgodis ibland är Svarte-Petter. Underjamaren i bortre krysset renderade lite sprattel i jeansfickornas innadöme.

Bamse är ordentligt på gång. Visade upp den väloljade bössan ett antal gånger och gör sin bästa match i den svart-vita tröjan.

S.O.S fick väldigt lite speltid och behövde knappt duscha. Hängde ändå dit två och ska ha med beröm godkänt.

Ryssen gick upp på högernio och drog av ett hoppskott i slutet av matchen. Hade den gått in och jag hade redan nu avkunnat Årets Mål.

Bäckahästen fick ett varmt välkomnande av speaker Tord Grip när han äntrade planen. Ordet "veteran" kändes i stunden mycket roligt.

Båven gjorde som vanlig ingen besviken. Ja, förutom Svarte-Petter då, som inte får lägga straffarna så länge Båven nitar dit dom.

Snickarn fick ett skott i fejan och blev liggandes, snudd på avsvimmad, ett par minuter. På frågan om han ville byta (då ska man ha i åtanke att det var ca fyra minuter kvar av matchen och ledning med 15 bollar) svarade han:
- Aldrig i livet, jag ska spela!
Redan som liten borde någon i hans närmaste omgivning reagerat och kallat in en hel armé av män i vita rockar.

Knorrarna fördelas enligt följande:

@@@@@
Småbyxan blir bättre och bättre för varje match. Idag var du kung!

@@@@
I slutändan handlar det om att bolljäveln ska in. Ingen gör det så bra som Samurajen.

@@@
Bamse tog skott som aldrig förr och visade omgivningen varför han varit handbollsspelare på heltid.
Blev ibland så fri att han av ren och skär förvåning missade målet med en meter.

@@
Svarte-Petter har vi höga krav på. Idag gick han målmässigt runt på par (ca 8) och bjöd dessutom publiken på den tidigare nämnda underhuggaren i det mycket sexiga bortre krysset. Slarvade dock en del i försvarsspelet i andra halvlek för att tilldelas ett högre betyg.