söndag 12 februari 2012

Vinst mot Cyrus

Vi var bra igår. 17 mål upp mot ett lag som såg lite annorlunda ut jämfört med sist vi möttes. Ett lag med en tränare som redan före matchen kändes uppgiven. Vi satte gasen i botten från början och spelade handboll som om det inte fanns någon morgondag.

Annars började dagen med en mysig bussresa där det yngre gardet givetivs tillbringade tiden på örat. Hightower, Småbyxan, Svarte-Petter, Smörgåsen och Symaskinen. Alla sov de som små griskultingar då deras livsfilosofi är att, så långt det bara går, klangra sig fast längst ner på Maslows behovstrappa. Denna trappa år 2012 verkar bestå av en jävla massa mat, sömn tolv timmar per dag och sen leka med telefonen.

Efter ett pitstop på en vägkrok som gud givetvis inte har för avsikt att lägga på minnet, tuffade vi vidare mot Lilla Jerusalem och den viktiga matchen mot Cyrus the Virus.

Nu blev inte Cyrus något virus för oss. Inte ens en lite förkylning. Jag vet inte vad som har hänt med laget och jag har inte så bra koll på vilka spelare som saknades heller, men att vi kunde förlora hemma får ses som den största gåtan efter frågan om hur det i helvete kommer värme ur element. Om detta är vad de kommer spela med framgent kommer de nog inte vinna så många fler matcher i år.

Vid underläge 2-4 gör vi sju snabba och redan där är matchen körd. Vi ökar takten, byter spelare i parti och minut och efter 15 minuter är hela förstasexan utbytt. I nästan varje anfall får vi rena lägen och försvaret är kompakt och bra. Ett bevis på detta är att vi endast släpper in fyra mål från minut sex till halvtid.

Ställningen är 18-8 i paus.

Andra halvlek börjar som den första slutade. Vi fortsätter att springa ifrån och ibland blir det lite väl lekfullt. Vi missar säkert minst tio frilägen under matchen och vi hade lätt kunnat göra 45 mål om inte deras målvakt varit väldigt duktig.

Bytescirkusen fortsätter och jag tror aldrig vi har aldrig luftat så många spelare och ofta under en match någonsin. Segersiffrorna skrevs till 36-19. Vi var bra igår, det ska sägas, men motståndarna var inte bra heller. Eller så gjorde vi dom dåliga, vad vet jag.

Snickarn var sin vana trogen säker och stabil i kassen. Han var i snudd på övertänd och lovade efter matchen att fortsätta i minst fem år till.

Då Snickarn valde att endast spela i första halvlek var det Lill-Ryssen som motade bollar i andra. Han var förträfflig.

Svarte-Petter gjorde åtta kassar, Båven gjorde sju och Kubanen och Tumba-Tarzan gjorde fem var. Inget konstig med det om det inte var för att de endast fick ca 30 minuters speltid. I stället fick vi se en del spelare på för dem andra positioner än vanligt. Hightower och Jova fick visa sitt kunnande på linjen. Tumba-Tarzan var inte direkt orolig för kommande konkurrens om man säger så. Där har de en del att lära.

Sexpacket gick in på högernio och frustade som en gammal älg in ett avstämt semafor-skott i målvakten vänstra. Dessvärre fick han inte med sig det i protokollet. Eller som Bäckahästen sa efter matchen till Sexpacket: "det kan inte vara kul att åka till Jönköping och bli nollad". Han talade då av egen erfarenhet.

Å andra sidan förstår jag sekretariatets misstag. Det kan ha varit årets fulaste mål, alla kategorier.

Den mycket lovande, Smörgåsen, fick dryga 20 minuter och gjorde inga misstag och satte dit tre.

Bamse fick 25, vispade dit två och var bra med i försvar och anfallsspel, trots endast två träningar med oss i bagaget.

Två timmar efter matchen var Hightower fortfarande sur på sig själv efter att han tappat bort sig i försvar en gång. Såg höga krav på sig själv har han.

Ryssen fick också han 25, gjorde inga mål men fixade två straffar och ett rött till en motståndare.

Symaskinen inför matchen lovad nästan hela matchen, fick halva och gjorde fyra.

Småbyxan är ordentligt på gång. Fläskade dit tre av tre från kanten på sin halvlek.

Med tanke på den låga sovkernivån bland de yngre fick Busschaufören efter matchen order om att hitta första bästa matställe. Det tog 15 mil och Max. Den totalt utsvultne Svarte-Petter drämde då till med ett Deluxe-meal, fyra cheese och en Lyx-shake. Han var bjuden på middag senare på kvällen så han tog det lite lugnt med intaget den här gången.

Jova var filmansvarig denna resa. Nästa gång han ges det ärofulla uppdraget blir inte om tio år, men kanske om 25. Herregud!

En av domarna hette Smajlagic i efternamn. Jag var bara tvungen att fråga om han kände den "riktige" Irfan Smajlagic. Det visade sig att de var släkt. Inga frågor på det. Knorrtumme höll sig sedermera väldigt lugn på bänken.