söndag 5 februari 2012

Seger mot Nypan forts

Förutsättningarna inför matchen var kanske inte de mest ultimata. Från förra matchen mot Täby saknades:
Smörgåsen 9 mål, Kubanen 5, Attraktive Henrik 5, Sexpacket 4. Lägg till vår målvaktsfantom O.D och försvarsbjässsen Jova på det. När dessutom Tumba-Tarzan återigen var tvungen att vika in årorna pga misstänkt ebola såg det lite dystert ut. Halva laget borta i antal alltså men också ca 0,7 ton i tyngd och 7000 mm i  höjd. Och dessa måste ju ersättas.

Som tur är har vi en trupp som är bredare än många andras och det visade sig igår hur viktigt det är att ha ett par extra gubbar i bagaget när det blåser.

Russel Crowe och Felippo som var gårdagens mittlås fick innan matchen hälsa på varandra med namn och hela konkarongen. Inte konstigt att man var lite orolig.

Och oron bestod i 27 minuter. Fram till dess stretade Nypan på bra och de gjorde många mål i deras andrafas som vi inte fick stopp på. Vi blev lite defensiva där ett tag när de fick ligga på och trycka som de så gärna önskar. Framåt saknades det av naturliga orsaker en del samspel, men med Båvens hjälp och det universala handbollsspråket kunde vi förvånansvärt enkelt komma till bra lägen. Lägen som det slarvades en del med men vi var i högsta grad med i matchen fortfarande.

Tillbaka till den 27:e minuten då bortalaget tar time-out. Just den time-outen får så här i efterhand ses som ett stort taktiskt misstag. Ställning var då 12-12  efter att Nypan plockat in ett par bollars underläge och hade då en böljande medvind i seglen. Åtmonstone kändes det så från sidan.

Men vem är jag att gnälla över deras beslut, vi gör därefter sju raka mål och punkterar matchen. Försvaret med Hightower som härförare stänger butiken och en heltänd Snickarn plockar de allra flesta bollar som ändå passerar försvaret.

Det är alltid lika intressant att se hur lag tänker när man ska punkta bort två spelare. I de flesta fall tar man bort de spelare som under matchen gjort flest mål, men inte nödvändigtvis de spelare som ligger bakom mycket av spelet och ser till att de gubbarna faktiskt kan göra mål. I vårt fall blev vi av med storkytten Bamse och den minst lika hårdskjutande, Svarte-Petter. De glömde bort Båven och Pizzabagarn. Två snabba, spelintelligenta herrar som kan dra på sig en gubbe eller två och sen släppa vidare till någon annan som kommer i fart. Ja, det blev lite tivoli av det.

Vi kan nu spela ut ordentligt och skapar hela tiden bra lägen. Vi missar en del, det ska sägas, men det är bra lägen vi missar då vi spelar diciplinerat och vårdat. Vår ledning växlar mellan fem och nio mål och landade till slut på sex upp till oss.

Med tanke på förutsättningarna, var detta en av säsongens klart bättre matcher. Vi visar upp en inställning och krigarmentalitet som skulle gjort Mel Gibsons rollfigur William Wallace mäkta imponerad. Vi krigade kanske inte mot slaveri och för frihet eller vad han nu gjorde, men nog såg det ut som det låg en extra semesterdag i potten i alla fall.

Målvakt och försvarsspel var mycket väl godkänt. Det är här vi lägger grunden vilket endast 22 insläppta vittnar om. Framåt tog det en stund att hitta varandra, men det tog mycket kortare tid än vad jag faktiskt hade hoppats och trott på.

Domarna var bra trots att de lät deras linjespelare göra tre mål som var solklara övertramp. Vi kanske fick några domslut med oss vi också, men det brukar av någon konstig anledning inte fastna lika lätt på näthinnan.

Knorrarna fördelas enligt följande:

@@@@@
Snickarn blev mycket rättvist vald till matchens lirare. I O.D's frånvaro fick han nu spela hela matchen. Det såg ut som han gillade det. Eller som han ödmjukt sammanfattade det i duschen efteråt: "jag kan stå ensam resten av säsongen, O.D behöver inte komma ner nåt mer". Ja ja, men riktigt bra var du hur som helst.

@@@@
Hightower har på senare tid blommat ut till en av seriens bäste försvarsspelare. Man blir nästan tårögd av att beskåda hur få felbeslut han fattar under en match.

@@@
Båven hade total lekstuga i spel fyra mot fyra. Man gick bara och väntade på att dom skulle plocka bort dig i stället för någon av de två redan punktade, men återigen, vem är jag att gnälla över det? Minus dock för två minst sagt bedrövliga straffar. Tidigast säsongen 2014/2015 kan du förvänta dig att få nytt förtroende.

@@
Russel Crowe tog sig an försvarsjobbet på ett sånt sätt att han är värd en stor applåd. Spelar på den plats han blir tillsagd utan några protester. Kom dessutom till samlingen iklädd slips och cardigan vilket höjer upp betyget ytterligare. Har seglat upp till en stor flickfavorit i Attraktive Henriks och Bäckahästens frånvaro.

@
Vi hälsar också Bamse varmt välkommen in i spelet. Visade ett flertal gånger ett han förmodligen har ett av handbollssveriges hårdaste skott. Lite motsägelsefullt kanske att nämna det just nu då han vid ett tillfälle igår faktiskt blev limmad. Kanske premiärnerver, vad vet jag?

Träning i morgon var det ja. 21:00 som vanligt. Men det är också det enda som är vanligt med den träningen.  Utan någon som helst ironi kan jag säga att det kommer bli ett minne för livet.

Ni som har följt det här bloggen under snart fem års tid vet kanske vad jag syftar på om jag säger orden Slangen och Knorr i samma mening. Det är ledtråd 1 inför vad komma skall. Den andra teasern är ett bilmärke vars namn också det är en koppling till Slangen.

På tio poäng, vart är vi på väg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar