söndag 11 mars 2012

Vinst mot Eskil

Mycket skön seger igår. Slutresultat 33-25 vilket till skillnad mot Tyresö-matchen inte riktigt speglade hela matchbilden. Den här matchen var jämn fram till sista tio, men när det skulle till att avgöras visade vi att vi var det klart hungrigaste och starkaste laget.

Det är faktiskt ett under att matchen var så pass välspelad som den var. Domarparet var så fantastiskt genomusla att det var direkt skrattretande. Först blev man arg, sen jättearg och till slut kunde man bara skratta åt eländet. Det var det ena magiska domslutet efter det andra och till slut tyckte domarkontrollanten att det var läge att bryta matchen för en stund. Officiellt p.g.a att de båda bänkarna skrek lite väl högt, men det var brukar ju vara domarnas lott att ta hand om annars. Här gick man helt enkelt in och stävjade så att de inte helt och hållet skulle tappa fattningen.

Med genomsusla menar jag att säkert 20 domslut var direkt felaktiga. Och jag tror inte det lutade åt något särskilt håll, de var lika dåliga för båda lagen.


Eskil började annars matchen bäst och gick upp i ledning med 6-3. Tuben i Eskil var till en början het som en microvärmd bakad potatis och drog b.l.a av ett avstämt skott i bortre krysset som kan vara det hårdaste skott som någonsin avlossats i Sjöstadshallen.

Bakåt fick vi inte riktigt tag i deras kantinspring och lurige pivot men sakta men säkert började även det ordna upp sig. Det blev punkt på Tuben och vi ville få Adolfsson att visa upp sitt register i stället. Adolfsson, som inte skjutit många skott sen Stadt i Eskilstuna brann ner, fortsatte på den inslagna vägen och på så sätt visste vi att skotten skulle komma från högernio. Angående just högernio så bör det nämnas att Alexander Karlsson inte fanns med, då hade nog matchbilden sett lite annorlunda ut.

Framåt var det främst Bamse och Småbyxan som såg till att vi kunde vända på steken och gå till halvtidsvila med ett upp.

Andra börjar bra med ett par bollar upp till oss. Då gör de tre raka och därefter är matchen helt jämn fram till minut 50. Det är då vi återigen visar krigarhjärta och stänger butiken bakåt. Hightower gör några direkt avgörande insatser i försvaret som leder till ett par snabba kontringar. Svarte-Petter, Bamse, Sexpacket och Samurajen kliver fram och visar att de vill avgöra matchen. Vi sätter allt och de missar allt - segern är klar och vi får med oss några välbehövliga plusmål i slutet. Tror vi gör 4-0 sista två minuterna. Lite som det som hände under slutet av Tyresö-matchen fast precis tvärtom.

Snickarn släpper in tio mål i andra men gör endast tre räddningar. Ett kvitto på att försvaret var bra och att vi stressade dem till dåliga avslut.

Som sagt, en välspelad match mellan två bra lag, varav det ena kanske inte riktigt var på tå och supermotiverade. Det föringar dock inte vår insats. Vi tar en gruvlig revanch på debaclet borta mot dem i höstas.

Knorrarna fördelas enligt följande:

@@@@@
Bamse var dagen till ära extra taggad, Eskiltunabo som han är, och hade en hel del kompisar i andra laget som han ville visa sig bättre än. Gör sin bästa match fär säsongen när det som bäst behövdes. Har genom sin karriär gått från att knappt få spela etta till att bli en viktig kugge som trea.

@@@@
Småbyxans höst var inte var både han och vi förväntade oss utav honom då han var allt som oftast var drabbad av allt från Digerdöden till Ebola. De senaste fem-sex matcherna har han däremot visat varför han är division 1 norras bäste kantspelare. Outstanding i läget.

@@@
Svarte-Petter har jag inte koll på hur många han hängde dit, men det blev väl en sju-åtta som vanligt. Har en potential och talang utöver det vanliga och gör i denna serie lite som han vill när han får utrymme.

@@
Sexpacket dömdes felaktigt av för stegfel ett par gånger och den inre vreden han under en tid brottades med hade hans ömma moder Monica (underbar kvinna, känner henne mycket väl) inte varit nöjd med om hon sett. Lyckades dock tygla sin ilska och satte ett par avgörande bollar i slutet i stället för att bokstavligen äta upp domarens hjärta.

@
Man blev nästan tårögd igen av att beskåda Hightowers försvarsspel. Bara bäst!

Annars började dagen med att se slutet av Djurgården - Rimbo i Eriksdalshallen. Av någon anledning lyckades jag sätta mig med Rimbos klack. Det var en mycket intressant upplevelse kan jag berätta. Har ju hört en del sägas om den argsinta, rätt enögda publiken men dra mig i bagageluckan vilka dårar.

Och det var inte grabbgänget som hördes och lät mest, det var i stället Elsa 84, potvinsdåsig efter en syjunta på IOGT, som skrek högst. Det var mycket förstärkelseord + namn på kvinnligt kön efter varje domslut. Det kunde vara ett helt vanligt friskast till Rimbos fördel på mittplan som det givetvis skulle blåsas straff för. Två kvinnliga domare som skötte sig utmärkt fick ideligen höra att de var helt värdelösa av handbollsmorsorna när det blåstes straff för Djurgården som föregåtts av ett brutalt överfall.

Deras banjospelande karlar, förmodligen fullproppade med ryssfemmor i kombination med en allmänt trasig och inavlad DNA-stege, lyckades inte heller se matchen klarare genom sina redan vindögda pupiller. De betedde sig som de svin de förmodligen har en lite för nära släktrelation med.

Ja, det är svårt att beskriva, men om ni får chansen att sitta med Rimbos publik en stund, gör det. Att lyssna på genuint sektifierade idioter som man inte trodde existerade är ett uppvaknande om sin egen tillvaro här på jorden. Man är och har det ganska bra trots allt.

Vi tränar i morgon som vanligt. Däremot är jag bortrest hela veckan och jag förväntar mig vinst på lördag. Då blir det roligt.

10 kommentarer:

  1. Bilden du ger av Rimbopubliken kan nog hela handbollsstockholm skriva under på, det brukar låta ännu värre när Rimbo spelar hemma!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så du menar att de skötte sig lite extra nu när de hade satt på sig finaste gå-bort-kläderna?
      Haha, vilka dårar!

      Radera
  2. Visst är det skönt att kunna såga domarna och verkligen säga vad man tycker utan att uppfattas som dåliga förlorare. De tappade min respekt efter tio minuter när de först tar straff och gult kort på Henriksson i kantläget för att nästan direkt efter fria i exakt samma läge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där domarparet är rekordåliga. Vi hade dem borta mot RP också och dom som var med då sa att de i jämföresle var ruggigt bra igår.

      Radera
  3. Knorrtummes beskrivning av Rimbo i allmänhet och deras efterblivna beteende i synnerhet är bland det roligaste jag nånsin läst!

    SvaraRadera
  4. Du var ju och såg Djurgårdens torsk mot Rimbo, och nu när ni går upp (gör ni det, vill ni det?) kommer ni då att mosa Djurgården i Allsvenskan nästa år,vad säger er arbetsgivare om det är ni som kommer spela ner Djurgåden till 1:an, eller blir det så att Djurgården försvinner nu och det bara kommer att blir Ricoh, kanske DIF Ricoh?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samarbetsavtalet med Djurgården sades upp i februari så jag har ingen input att ge dig om DIF. Om vi vill går upp? Självklart, varför skulle vi inte vilja det?!

      Radera
  5. Tja!
    Är det klart än vilka kvalmatcher Lövgren ska spela?
    Förståt att det är tveksamt med Gentzel beroende på om han ska till Köpenhamn eller inte?
    Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Tycker inte rimbopubliken är så mycket värre än en stockholmspubliken under ett allsvenskt fotbollsderby. Men handbollen i Stockholmsområdet är ju inte direkt bortskämd med storpublik! Men en sak är säkert när det kommer till rimbopubliken, den är enögd och hejar på sitt lag! Och vore de inte lite konstigt annars?

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Tycker inte rimbopubliken är så mycket värre än en stockholmspubliken under ett allsvenskt fotbollsderby"

      Du sa det själv! Att ens jämföra med fotbollen och sen säga att den inte är så MYCKET värre. Ja, men då så, är det frid och fröjd då?

      Själv så tycker jag att Rimbopubliken var de största dårar som någonsin varit på ett idrottsevanemang. De allra flesta borde varit ditledda av sina mentalskötare.

      Radera