söndag 22 januari 2012

Om gårdagens match

Seger med elva mål borde ju vara frid och föjd kan tyckas. Dessvärre speglade inte siffrorna helt hundra hur matchen såg ut större delen av matchen. Det var först i slutet som vi kunde göra det stora rycket vilket vi alla på något omedvetet sätt lyckats lura i oss skulle komma mycket tidigare. Men huvudmålet var att vinna matchen och gärna med några extra mål i bagaget. Det lyckades vi med.

Det var nog lite spår av underskattning, ett par spelare som kände sig hängiga och en mentalitet som sa att vi inte behövde ta i för fullt och att målen med automatik skulle komma framåt.

Försvaret var inte bra, speciellt inte första halvlek. Motståndarna jobbade med låååånga anfall och när vi väl fick bollen såg det ut som vi blev så ivriga att vi ville göra mål direkt för att tjäna in förlorad tid i försvar. Resultatat blev väl många chanstagningar och snabba avslut.

Efter en inte allt för lång stund i första, gick de ut på tvåpunkt vilket stökade till det för oss en del. Rimligtvis borde de vara en fröjd att få spela fyra mot fyra, men de var ettriga på oss och lyckade störa oss ett flertal gånger. Deras högernia var fantastisk, speciellt i första då han fullständigt dundrade in bollar bakom ett tämligen stillstående försvar.

Det ska också sägas att vi medvetet gick runt på fler spelare än de senaste matcherna, vilket gjorde att de blev lite rörigt med många byten. I övrigt var det inte mycket att skriva hem om. Trots bristen på skönspel vinner vi till slut tämligen säkert. Vi var och är det bättre laget.

Båven var den stora fältherren igår. Bröt passningar, kontrade, gick på genombrott och satte andra i bra lägen. För detta mycket förtjänsfulla belönas niomålsskytten med @@@@@

En annan som hade lite lekstuga igår var Svarte-Petter. Var ett mål sämre än Båven och hade han bara haft koncentrationen uppe hela matchen hade det med lätthet kunnat bli minst fem mål till.

"När Jova springer upp i andrafas vet man att han kommer dra direkt om han får chansen"
Detta är ett gammalt ordspråk från Högdalen som han mycket riktigt efterlevde igår. Av den där axelskadan som han brukar visa upp på träningarna kunde vi inte se några som helst spår av. Jova, @@@

Han fick äntligen lite speltid och gissa om han var spelsugen. Var som en överladdad duracellkanin och sprang som en furie upp och ner och smällde på allt  som stod framför honom. Gjorde dessutom säsongens första kasse. Ryssen, @@

Han är har inte fått så mycket speltid framåt de senaste matcherna (läs ingenting) men är tillsammans med Jova en av våra viktigaste försvarsjättar. Igår fick han chansen framåt i två anfall och tog den givetvis. Första kassen sen oktober. Hightower, @

I övrigt får man säga att det var en annorlunda handbollslördag. Förutom landslagets matcher var det en hel del skrällar som jag inte på något sätt har några negativa tankar kring. Var själv på plats och såg Tyresö - Silwing och kan bara säga att Vestis demoncoachade Silwing till seger. De var utträknade på nio ett par gånger men lyckades komma upp på fötter och tog hem det till slut med en Sandwich Mountain i högform. The Sandwich bjöd nog också på säsongens mål när han drog en ofantligt snygg underjamare i nättaket bakom en helt ovetande målvakt. Ni vet ett sånt där skott som borrar sig in under ribban i så vinkel att bollen nästan vill snurra sig fast och lägga sig framför ribban. Ja, ni som ha följt Pizzabargarns karriär tycker förmodligen att det är vardagsmat, men själv måste jag säga det vara något i hästväg.

Appropå hästväg. Bäckahästen alt Prins Daniel alt Boxer-Robert är som bekant i Sydafrika och lever livets glada dagar. Han skickade detta på Twitter i morse:
















Hans liv på borde numera vara komplett. Det blir inte coolare än så.

Träning i morgon tjugoetthundra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar