söndag 29 januari 2012

Seger med 14

Fina siffror blev det. 40-26 och återigen en stabil insats. Trots rätt så risigt spel den första kvarten och faktiskt underläge med fyra bollar, tar vi oss samman och bjuder upp till en ordentlig dans. Andra halvlek var det inget snack och vi vinner den med hela 23-11.

Kanske var det lite nervositiet som smög sig in när vår mentor och ledsagare Mr Sandstream gjorde entré på läktaren strax före avkast. Han hade tagit sin värdefulla fritid i anspråk och faktiskt åkt ända ut till Täby för att kolla på oss. Hur stort var inte det? Man såg de stressade blickarna ända ner till juniorerna och synfältet  började vackla till och med på en rutinerad herre som Snickarn. Det var ju ändå lagets ryggrad och hjärta som kommit för att beskåda hur de yngre numera skötte sig.

Inte konstigt som sagt att det blev lite pirrigt i början på matchen där alla ville visa upp sig från sin bästa sida, dvs skjuta lite som man ville med lite för lite spring i benen innan avslut. 8-12 har jag för mig att det stod när vi var tvungna att ta time-out. Presidenten var tvungen att påpeka att Sandstream faktiskt är av kött och blod han också (dock har han blått blod, reds anmärkning) och att vi nu skulle lägga krutet och fokus på att försöka vinna matchen i stället.

Sagt och gjort. Vi tog tag i prylarna och vände på steken trots att det satt en vandrade vålnad på läktarn som vi visste noga satt och bedömde sitt livsarv. Ledning med två bollar i paus som växte direkt i andra.
I andra halvlek kunde vi spela ut på ett helt annat sätt och matchen var körd efter ca fem minuter. Vår ledning växte så det knakade och det var inte mycket att orda om. Motståndarna gör det bra i en halvlek och störde oss en hel del, det ska sägas. Vi visade dock att gammal är äldst och vi var det klart bättre laget den här gången.

Tumba-Tarzan, Hightower och Jova var av olika anledningar ej disponibla för spel denna gång. I stället hade vi plockat in lite nygammalt blod i form av Smörgåsen, Pizzabagarn och Attraktive Henrik. Hur skötte de sig då kanske ni undrar? Jodå, 15 mål tillsammans av dessa tre får ändå ses som godkänt.

Attraktive Henrik gjorde som vanligt varken medspelare eller kvinnor på läkaren särskilt besvikna. Blev utbytt mot sin vilja efter 55 minuter och hade då en puls på en sisådär 62. Efter att par minuter var pulsen nere på det normala viloläget, dvs ett slag var 15:e sekund. Hade då gjort fem mål och spelat non-stop bakåt som trea. Och då ska vi ändå ha i åtanke att han gjorde sin första match för säsongen.

Pizzabagarn fick ett direktiv innan fick inträda planen tio minuter före slutsignalen - gör något snyggt!
Tyvärr blev han våldsamt attackerad när han försökte sig på helikopter-hoppskottet, men tog dock sig samman och bjöd på titt-skottet i stället. Bollen från v9, en snabb titt på h6 och sen så lägger vi in bollen lite sådär löst i målvaktens högra. Målvakten fattade förstås ingenting och ett par medspelare fick berätta för honom att bollen låg bland nätmaskorna.

Smörgåsen då? Jo, jag tackar jag. Spelade ca 35-40 minuter av matchen och stänkte dit nio mål på tio avslut. Vår lille junior spelade som en rutinerad senior och spelade så moget att man inte trodde sina ögon. Styrde upp spelet, var grym bakåt, tog för sig i omklädningsrummet och gick som en kamikazepilot i de lägen som fanns och inte fanns. Var helt enkelt matchens stora artist och går en mycket ljus framtid som handbollsspelare till mötes. Sanna mina ord. Å andra sidan har han genom åren blivit drillad av den store mästaren, Späde, så ingen är egentligen förvånad.

Vi fick också väldigt överraskande se ett bra kandidat till Årets Mål. Det som var överraskande var att det var just Sexpacket som låg bakom det. Han har inte gjort ett snyggt mål sen han var A-pojke, men nu måste jag erkänna att han fick till det. Avstämt (ganska hårt också) drar han av en projektil som tar (håll i er nu) kryssribba, stolpe, stolpe in. Att han sen firade målet med en Brolin-snurr drar ner betyget något, men för själva utförandet får han MVG.

Målvakterna var mycket stablila båda två, men tyvärr räcker inte knorrarna till den här gången som fördelas enligt följande:

@@@@@
Jag kan inte ge dig Sandstream-klass, dvs åtta knorrar, när maestro himself sitter på läktaren. Det går ju inte som du förstår, men du var ofantligt bra i din första match för året. Stort grattis till en mycket bra insats, Smörgåsen.

@@@@
Var lite lam i första men blommade ut rätt friskt i andra och gjorde totalt nio mål. Blev lite härsken för att han blev utbytt då han så gärna ville göra tvåsiffrigt. Mycket bra match, Svarte-Petter!

@@@
Det fysiska praktexemplaret gjorde sin första match för säsongen och gjorde det med den äran. Den grekiska guden var bra både framåt och bakåt och förtjänar tre fina knorrar. Tack, Attraktive Henrik

@@
Ett sånt mål måste premieras. Var inne i ett stim i början av matchen och stänkte dit tre snabba. Mattades lite men skötte sig ändå utmärkt. Två knorrar delas ut till Sexpacket

@
Fick inte lika mycket speltid som vanligt men satte ändå dit fem kassar. Ett arbete väl utfört, Båven.

I övrigt ser vi att Småbyxan är ordentligt på gång. Russel Crowe kom in på slutet och hängde dit en direkt. Kubanen gör sin bästa match på ett tag  och Snickarn och O.D är pålitliga och stabila i målet.

Träning som vanligt i morgon 21:00.