söndag 15 januari 2012

Seger mot de Silvriga Trojanerna

Trots att det var långt ifrån någon av våra bättre matcher kunde vi vinna skapligt säkert igår. Segersiffrorna skrevs till 26-24 men sista tio hade vi koll på grejerna och det var aldrig riktigt nära i slutet.

Det kändes som vi hade en extra växel att lägga in, men det där rycket som vi alla väntade på, kom aldrig. I stället lyckade de hålla sig inom ett respektabelt avstånd och krigade på bra. Ett upp i paus, därefter var det vi som förde matchen med två till fyra upp under slutet av andra.

Målvakt och försvarsmässigt hade vi det mesta rätt under hela matchen. Oerhört tröttsamt när de i början lyckades humla dit ett gäng bollar efter att armen varit uppe. Panikskott, retur och sen lyckades någon ur motståndarna stå helt rätt och få bollen rakt i bröstet. Mackan Berg, som är bäst, ja inte bara i motståndarlaget utan i hela serien, hade lilla julafton till en början. En stjärna är inget lag brukar man säga men det är oerhört tydligt att Mackan är viktig för sitt lag. Bakåt är de bra, men utan Mackan framåt har jag t.o.m svårt att se dem som ett topplag i tvåan. Anders Bergs lille pöjk som jag för övrigt fick förmånen att spela tillsammans med när han gjorde sitt första mål på seniornivå, ligger bakom precis allt och gör det för det mesta, ruskigt bra.

Vårt eget spel, förutom försvaret, lämnade en hel del att önska. Ibland lite för stillastående och vi tog skott med alldeles för små marginaler, trots bra lägen. Vadan detta vet jag inte, för det var inte en målvakt som vi borde ha en sån stor respekt för. Det fysiska praktexemplaret, Sexpacket, var tillbaka i handbollsmundering igen något ringrostig, men ett par träningar till och vi kommer se honom fullkomligen skotta in mål under vårsäsongen.

När anfallsspelet gick i stå och när våra normalt pålitligaste herrar inte levererade som vi är vana vid, var de i stället en annan yngling som tog vid. Jag bortser från ett panikavslut från högernio när armen var uppe och vi spelade fem mot sex. I övrigt elva mål på elva avslut. Där och då när matchen tog slut började jag tänka på vårt lags store mentor och ledsagare, Mr Sandstream. Det är ju faktiskt så att han har fått en helt egen bedömningskatergori kallad efter sig som vi är väldigt restriktiva med att använda. Nomalt delas det ut en till fem knorrar och sen är det bra med det. Men för att kunna hylla en alldeles överjävlig prestation där facit och riktlinjerna för bedömningen är Mr Sandstreams helt makalösa match, även det i High Valley för ett antal år sedan, finns även denna kategori. En match där man har alla rätt och inga fel.

Samurajen, igår var du @@@@@@@@
Åtta fina knorrar alltså, dvs Sandstream-klass.

@@@@@
Jova, gick upp i ett anfall, spelade sen bara bakåt och var sinnessjukt bra.

@@@@
Hightower spelade bara in en halvlek och också han bara i försvaret. Dra mig i bagageluckan, kan han vara seriens bäste vänstertvåa?

@@@
O.D fick en boll i ansiktet av Samurajen på uppvärmningen och tände till. En tändsvätska som höll i sig även under andra halvlek. Gjorde några sjukt svettiga räddningar när det som bäst behövdes.

@@
Han gör aldrig en dålig match och vi har höga krav på honom. Får nog revidera mina tankar om Mackan Berg en aning. Finns ingen jag hellre vill ha i mitt lag än Tumba-Tarzan.

@
Snickarn släppte in nåt kantmål för mycket via kissbenet, men var trots det, säker och stabil. Dessutom en pådrivare av hög rang vars röst aldrig tystnar.

Slutligen en stor eloge till dom som inte får spela så mycket men som ser laget före jaget. Ryssen t.e.x har inte spelat en sekund på två matcher men är trots det den som låter allra högst på bänken.
Det är sånt som är själva defineringen för vårt lag. Karaktär.

Slutligen 2. Läste precis att de Silvriga Trojanernas tränare hade åsikter på domarna. Ja, ni som har varit med ett tag vet att det brukar låta lite så därifrån vid förluster.
Om jag får använda lite Göteborgs-tourette för att bemöta det: På Vestisfronten intet nytt!

Själv föredrar jag, i den mån det går, att kritisera domarinsatser vid vinster. Brukar oftast bli lite mer nyanserat då. Gårdagens domare var bra, förutom incidenten Vestis tar upp när citat: "Basse bryter ett inspel". Där skulle vi inte ha frikast. Bra så, men protester mot domslut brukar allt som oftast resultera i utvisningar och kan nog knappast ses som tveksamt i sig.

På återseende i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar